Workshops


Workshop "Lente op de zandverstuiving"

Op Maandag 25 April hebben Ank en ik deelgenomen aan de fotoworkshop "Lente op de zandverstuiving" van Yvonne van der Mey. De zandverstuiving is in dit geval het Hulshorster Zand, onderdeel van de Leuvenumse Bossen. We zijn vroeg begonnen, ca. 6:45 hr, met een wandeling van het atelier van Yvonne en Nico naar de zandverstuiving. Onderweg kwamen we de prachtigste foto momenten tegen, omdat de opkomende zon het bos in een prachtig licht zette. Vlak bij de zandverstuiving heb ik de onderstaande foto gemaakt. Het licht van de opkomende zon valt prachtig tussen de bomen door.


Op het Hulshorster Zand hebben we nog vele foto's gemaakt, totdat het tijd werd om ons weer tussen de bomen van het Leuvenumse Bos terug te trekken, omdat het op het zand te warm werd door het woestijn effect.


Het was weer een vermoeiende, maar hele mooie dag.


--------------------------------------------------------------------------


Workshop "Dansende bomen in het Speulderbos"

Op zaterdag 12 maart hebben Ank en ik deelgenomen aan de fotoworkshop "Dansende bomen in het Speulderbos" van Yvonne van der Mey. Het Speulderbos is een heel oud en mystiek bos en alleen daarom al wil je er naar toe. Er staan een groot aantal eiken en beuken in het bos in de meest vreemde vormen. Als met mistig weer is, hangt er een hele mystieke sfeer in het bos en lijken de vreemd gevormde bomen wel te dansen. De workshop was er op gericht om de sfeer in het Speulderbos vast te leggen. Er was weliswaar geen mist, maar de speciale sfeer in het bos was desondanks voelbaar.
Om 8:45 uur verzamelen bij het Boshuis, even koffie en thee drinken, de apparatuur in gereedheid brengen en dan het bos in, aan het werk. We hebben onder leiding van Yvonne heel veel foto's gemaakt. Binnenkort komen er ook een aantal foto's op mijn website www.kortenbach-fotografie.nl Bijzonder zijn vooral de foto's waar de grillige vormen van de bomen goed op uitkomen.Dan was er het Solse Gat. Volgens de overlevering is daar een heel klooster, met monniken en al in de grond verdwenen. Dit omdat zij hun beloften niet nakwamen. Laat dit een waarschuwing voor ons allen zijn. Yvonne kon er boeiend over vertellen, evenals over de monniken die soms op een pad in de buurt van het Solse Gat gezien worden. Als dat geen mystieke sfeer oproept!
Volgens de GPS hebben we op die dag 9 kilometer gelopen. dat was ook wel te voelen, iedereen was lekker moe aan het eind van de dag. Al met al weer een perfecte dag.